HTML

Sarkvidéken

Az Északi és a Déli sarkvidék felfedezéséről, mint kedves témámról írom le gondolataimat.

Friss topikok

Ultramaraton az Északi-sarktól a Déli-sarkig

2012.01.26. 16:18 :: Sarkvideken

Ismét egy rekord, s mivel már csaknem mindent megcsináltak a világon annak megfelelően hihetetlen a teljesítmény.

Pat Farmert 2011. április másodikán tette le egy helikopter az Északi-sarkon, 760 kilométeren át húzta maga mögött kajakját a jégen benne a felszerelésével, ezután jött 21000 kilométer végig Amerikán, utakon, dzsungelen át, majd ismét egy klimatizált szakasz, 900 kilométer az Antarktiszon a pólusig, ahova 2012. január 20-án érkezett meg.

A napi átlagos 85 kilométer futás mindennap, hónapokon keresztül már önmagában elképesztő, de ezen már Pat túl volt korábbi karrierje alatt - körbefutotta Ausztráliát, végig Amerikát, 24 órán keresztül folyamatosan fel-le egy toronyházban Everestnyi szintet tudott le. Mostani teljesítménye ontopik részletei miatt még kivételesebbek, az utramaratont ezúttal megspékelte két sarki expedícióval.

Több infó, klassz videók a vállalkozásról:

https://poletopolerun.com/

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: futás 2012 2011 Antarktisz Déli-sark Északi-sark

A bejegyzés trackback címe:

https://sarkvideken.blog.hu/api/trackback/id/tr983846908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása