HTML

Sarkvidéken

Az Északi és a Déli sarkvidék felfedezéséről, mint kedves témámról írom le gondolataimat.

Friss topikok

Ausztrálok a sarkra és vissza UPDATED!

2012.01.20. 16:34 :: Sarkvideken

A fenti videó egy promó még tavalyról, mikor autógumikat vontatva edzette a hátsóját ez a két vidám aussie srác, meg a szponzorokat vakították. Azóta már a jégen vannak, 2011. október 31 óta, 160 kilós szánok, sí és semmi vitorla, Hercules öbölből (a kontinens szárazföldi széle) a sarkig és vissza nulla külső segítséggel.

Eddigi eredményként 62 nap alatt eljutottak a Déli-sarkra, menetközben elpottyantottak 4 depót könnyítvén a szánokat, most visszafele gyűjtögetik be őket sorra, de eléggé Scott idegtépő visszaútjára hajaz, hogy csökkentett élelmiszeradaggal kicentizve nyomnak maratoni hosszakat. Vagy15-20 kilót ledobtak már, but don't try this at home, fogyókúrázzunk másképp.

Még egy ok a nem lazulásra, hogy a repülőgépüket nem akarják lekésni, tehát nagy hajrát nyomnak még január 27-éig, nekik is lehet szurkolni.

Link róluk, mindennapjaikról, vidók blog meg ami kell.

https://casandjonesy.com.au/

UPADATE!

2011. január 26-án Cas és Jonesy visszatértek a kiindulási pontjukra. 89 nap a jégen 2270km síelés, a kontinens szélétől a sarkig és vissza támogatás és kite haszálat nélkül, sílécen. Ez a ketegóriában egy világelső eredmény amit a norvég Aleksander Gamme osztott meg velük, mikor sportszerűen megvárta az ausztrálokat az utolsó 1 kilométeren.

Két éve volt először léc a lábukon, bebizonyították soha nem késő elkezdeni.

Congratulations Cas and Jonesy!

 

2 komment

Címkék: video 2012 2011 expedíció Antarktisz Déli-sark

A bejegyzés trackback címe:

https://sarkvideken.blog.hu/api/trackback/id/tr593601816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Roll_ · http://www.gumimester.com/ 2012.01.27. 23:50:38

Biztos jól fizettek a szponzorok, de így is hatalmas teljesítmény.

Sarkvideken · http://sarkvideken.blog.hu/ 2012.02.08. 15:31:08

@_Roll_: itthon már az is tudományos fantasztikus műfaj, hogy összekalapozzanak valami hasonló expedícióra valamennyi pénzt. a legtöbb külföldi expedíció társadalmi célú hirdetés is egyben, Cas és Jonesy pl. az ausztrál fiatalkorú rákbetegeknek kampányolt és gyűjtött.
süti beállítások módosítása