HTML

Sarkvidéken

Az Északi és a Déli sarkvidék felfedezéséről, mint kedves témámról írom le gondolataimat.

Friss topikok

Extrém öröm az Antarktiszon videó

2012.04.12. 13:13 :: Sarkvideken

Egy kicsit lapozzunk vissza pár hónapot. A temérdek Déli-sark expedícióról írogattam már korábban, de valahogy elsiklottam Aleksander Gamme szóló vállalkozása fölött. A norvég fiú előélete az Everest, Grönland és a Szahara idén pedig gondolt egy merészet és gondolta elsíel a sarkra és vissza - egyedül, segítség nélkül. Nem is csinált nagy felhajtást, még a Punta Arenasban összeverődött expedíciók között is ő volt a fekete ló.

Elsíelt hát a sarkra és vissza 2270 kilométert és 87 nap alatt azt ette, használta, amit magával vitt. Mivel ugyanazon az úton ment vissza is, hátrahagyott pár cuccot, amiről nem készített feljegyzést. Ezért hát érthető egy farkaséhes fáradt ember kitörő öröme, ami egy zacskó tésztának, egy csokinak, vagy egy darab sajtnak szól. Érdemes bekapcsolni az angol nyelvű képaláírást is!

S hogy milyen nagyszerű is ez a srác (ha van akit a videó nem győzne meg): az utolsó kilométeren letáborozott, hogy megvárja Cas és Jonesy expedícióját, akik ugyancsak elsőként akarták a világon véghezvinni azt a teljesítményt amire Gamme is vállalkozott - így hármasban futottak be a célt jelentő expedíciós bázishoz.

Szólj hozzá!

Címkék: video 2012 2011 expedíció norvég szóló Antarktisz Déli-sark

A bejegyzés trackback címe:

https://sarkvideken.blog.hu/api/trackback/id/tr224387975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása