HTML

Sarkvidéken

Az Északi és a Déli sarkvidék felfedezéséről, mint kedves témámról írom le gondolataimat.

Friss topikok

Scott nyomában (In the footsteps of Scott)

2012.01.09. 13:02 :: Sarkvideken

1985-86-ban egy kis angol csapat vállalkozott rá, hogy gyalog, illetve sílécen bejárják Scott 1911-12-es útvonalát. Saját hajót vettek, felépítették saját téli kunyhójukat a McMurdo öbölben az Evans fokon, a tél közepén meglátogatták a Crozier-fokot (akárcsak Wilson, Bowers és Cherry-Garrard 1911-ben), végül Robert Swan, Roger Mear és Gareth Wood elsíeltek a sarkra, rádió és minden egyéb támogatás nélkül. Expedíciójuk úgy érzem egyik mérföldköve a modern sportosabb sarki vállalkozásoknak.

Erről született egy könyv (In the footsteps of Scott másik címén Struggle for the pole) amit sajnos nem olvastam, illetve egy rövid dokumentumfilm, ami valahol megvan talán VHS kazin magyarul, de a post most az angol verzióról szól (4 rész a youtube-on, az első van embeddelve ide). Jó szórakozást hozzá!

Szólj hozzá!

Címkék: video 1986 1985 Antarktisz Scott robert swan roger mear Déli-sark

A bejegyzés trackback címe:

https://sarkvideken.blog.hu/api/trackback/id/tr63531290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása